Alles over tuinierenTuinieren niet leuk? Zeker wel!

Dames (of heren)! Is jouw tuin ook overwoekerd met onkruid? Zie je door de bomen je huis niet meer en zie je alleen maar groen, groen, groen in plaats van prachtige kleuren? Kan je niet lekker zitten in de tuin? Aan de slag dus! Tuinieren is helemaal hip, leuk, ook nog eens erg goed voor je!

Tuinieren is hip!

Tuinieren is terug van weg geweest. Wat denk je bijvoorbeeld van je eigen moestuintje? Makkelijk en hip! Mede door Albert Heijn zijn moestuintjes weer terug van weg geweest. Zelf kruiden, groenten of fruit verbouwen in je tuin of zelfs op je balkon. Voor meer inspiratie kan je ook eens kijken op het nieuwe moestuinieren of kijk bij Maggi wanneer je zaadjes de grond in moeten voor het beste resultaat. En dan maar smullen van je zelf verbouwde lekkernijen.

Goed voor je lichaam! (en geest)

Met een uurtje rondkruipen door de aarde en de plantjes verbrand je al gauw 300 calorieën. Bukken, graven, lopen, spitten én allemaal bewegingen die je in je dagelijks leven niet zo snel maakt.


Tuinieren is ook goed tegen de stress en om even uit het dagelijks leven te stappen. Ook is het genieten geblazen wanneer je harde werk zich uitbetaalt en je bloemen en planten tot bloei komen. Pak dus niet gelijk je smartphone erbij om je activiteiten op Instagram en Facebook te posten, maar geniet van jouw moment in de natuur.

Leven in de brouwerij! Nieuwe bezoekers

Nadat jij met veel moeite alle nieuwe plantjes, bloemen, vogelhuisjes en misschien zelfs wel vijvertjes of zandbakken een plekje hebt gegeven, trekt dit vanzelf allerlei nieuwe bezoekers aan. Wat denk je van prachtig gekleurde vlinders en vogeltjes die komen drinken uit de vijver of hun nestje bouwen in de bomen? Goed gezelschap!

Tuinieren (en het after-proces) is leuk!

Als je tuin eindelijk is opgeruimed komt het leukste gedeelte: shoppen voor de leukste tuin accessoires. Wat denk je van deze  bloempotten en plantenbakken of hangmatten of andere tuinaccessoires zoals plantenkarren, bloemenrekjes en opbergkisten.? Inderdaad, daar heb je nu weer ruimte voor!

Om welke reden ook je tuinieren op zou pakken, het is een goede keus! Wellicht een nieuwe hobby voor wanneer het mooie weer intreedt?

(De foto is overigens via Free Images)