Pages

Meubels bestellen

Online meubels bestellen, moeilijk?

Het internet maakt ons leven al jaren op vele fronten makkelijker. Zo ook met het bestellen van meubels online. Klein, groot, tafels, banken, verlichting, niets is te gek. Grote merken maar ook kleine webshops met unieke items bieden hun waar aan in webwinkels. Wat zijn de voor en –nadelen van het kopen van meubels online?

De voordelen van online meubels bestellen

  • Snel zoeken, vinden en vergelijken: Het zoeken en vinden van de leukste meubels is nog nooit zo makkelijk geweest! Met 2 drukken op knop vind je de leukste meubelzaken en het loont ook vaak om prijzen, kleuren en afmetingen van items te vergelijken op verschillende verzamel of meubel vergelijking sites.
  • Bezorging: Bezorging van je meubels kan meestal binnen 24 uur. Vele bedrijven adverteren dan ook met “meubels morgen geleverd”. Staat de levertijd niet duidelijk aangegeven, neem dan gerust contact op het met het bedrijf om om duidelijkheid te vragen.
  • Meerdere betaalmethodes: Betalen hoe jij wil, supermakkelijk. Ideal, creditcard, overboeking of soms zelfs met pin aan de deur, ideaal!

Pas op voor..

  • Koop van een betrouwbaar bedrijf. Lees de “over ons” pagina en de algemene voorwaarden. Als je van een wat kleiner, onbekend bedrijf koopt, bel ze dan gerust van te voren op. Verschillende keurmerken zoals Thuiswinkel.org of webshop Keurmerk kunnen helpen betrouwbare partijen te identificeren. Via websites als Trustpilot kan je ervaringen van consumenten met bedrijven lezen.
  •  Retour voorwaarden Bij al je online aankopen, maar zeker met grote items die je niet zomaar terug kan sturen is het belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden voor het terug sturen van je stukken. Sommige bedrijven komen het netjes weer ophalen, andere voorwaarden zijn iets strenger.
  • Bezorging tot aan de deur? Let goed op tot waar je meubels bezorgd worden. Sommige bedrijven bezorgen tot op de stoep, wat niet altijd handig is als je aan een drukke straat op de grachten van Amsterdam woont. Andere bedrijven bieden gratis of tegen betaling om de meubels tot in de kamer te bezorgen en soms zelfs in elkaar te laten zetten.


Als je weet waar je op moet letten is online shoppen een feest. Veel plezier!